ladataan Loading please wait....
2873 ilmoitusta ja 2 Ostoilmoitus!

Viimeisimmät artikkelit

4 kpl
 • Brittiläinen kylvöäes on yksinkertainen ja edullinen 30.6.2015

  Maanviljelijä ja tutkija Tuomas Mattila etsii toimivaa vaihtoehtoa saada siemen kosteaan maahan kevytmuokkauksen jälkeen, vaikka maan pinnalla on isoja kokkareita ja reilusti orgaanista ainesta.

 • Metaania moottoriin 24.5.2015

  Biokaasun liikennekäyttö on yleistynyt Suomessa harmillisen nihkeästi. Maatalouskoneiden polttoaineena biokaasu on vielä harvinaisempaa. Murros on onneksi käynnissä, ja biokaasutraktoreitakin on jo kaupan.

  Biokaasun soveltuvuus polttoaineeksi on yleisesti tiedossa. Koostumuksen vaikutukset biokaasun käytettävyyteen tunnetaan sen sijaan huonommin. Yksi ratkaiseva tekijä on kaasun metaanipitoisuus.

 • System Cameleon 23.5.2015

  Ruotsalainen kylvöön, äestykseen, lannoitukseen, multaukseen sekä rikkaäestykseen ja -haraukseen pystyvä System Cameleon kiinnostaa erityisesti luomuviljelijöitä, mutta se soveltuu myös tavanomaiseen viljelyyn, erityisesti jos halutaan pienentää konearsenaalia ja lisätä rikkakasvien mekaanista torjuntaa.

  System Cameleon ei todellakaan ole pelkkä kylvökone. Tällä monitoimikoneella voidaan myös muokata maata, harata rivivälejä, torjua siemen- ja juuririkkakasveja sekä sijoittaa lannoitetta. Siksi ensimmäisen Cameleonin Suomeen tuonut Mathias Weckström sanookin, että tämä kone mullistaa hänen maatilansa luonnonmukaisen kasvinviljelyn.

 • Traktorikauppa on mullistunut 10 vuodessa 21.5.2015

  Traktorikauppiaan kannalta viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet aika lohduttomia. Vuonna 2011 nähtiin pientä nousua, muuten pelkkää alamäkeä. Kymmenessä vuodessa kappalemääräinen myynti on laskenut 54 prosenttia ja rekisteriin merkitystä tehosta laskettu tehosumma 44 prosenttia. Vuonna 2005 traktorin moottoritehoa rekisteröitiin yhteensä 378 000 kW, viime vuonna enää 211 000 kW. Vaikka traktoreiden käyttö onkin tehostunut, tuntuu laskuvauhti liian kovalta. Nopeaa muutosta ei ole näköpiirissä, sillä maataloustuottaja on nykyään ahtaalla. Suuri osa traktoreista meneekin erilaiseen urakointiin niin maataloudessa kuin sen ulkopuolellakin. Riihen nurkalle seisomaan niitä ei enää hankita.

Traktoripörssi.fi - Vain maatalouskoneita